OVER ONS

Onze psychologen werken samen met jou aan verbetering

Mw. drs. Edith Stutterheim

N.B.   Helaas heb ik momenteel een cliëntenstop: in de komende tijd kan ik geen nieuwe cliënten in behandeling nemen. 

Mijn naam is Edith Stutterheim. Ik ben sinds januari 2018 (opnieuw) werkzaam bij S.P.E.L. Haarlemmermeer. Mijn opleidings- en werkgeschiedenis is divers.

Na het behalen van mijn doctoraaldiploma orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam heb ik meer dan 20 jaar als ‘gedragsdeskundige’ gewerkt in de zorg voor volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, waaronder mensen met een autistische stoornis en mensen met ernstig Niet Aangeboren Hersenletsel. Hoewel ik in de tussentijd mijn BIG-registratie als GZ-psycholoog al gehaald had, ben ik later opnieuw afgestudeerd, nu aan de Universiteit Leiden, in de richting Klinische en Gezondheidspsychologie met Neuropsychologie als afstudeeraccent.

Vanaf 2008 werk ik als (behandelend) GZ-psycholoog. Ik ben werkzaam geweest in de poliklinische revalidatie voor volwassenen, waarbij ik zowel neuropsychologie (diagnostiek en begeleiding) heb gedaan als klinische psychologie (onderwerpen als depressie / angsten / trauma’s / negatief zelfbeeld / het leren leven met chronische ziekten / progressieve aandoeningen / pijn / vermoeidheid / enz.). Sinds ongeveer 8 jaar ben ik steeds meer werkzaam in de generalistische GGZ. Ik heb ervaring in zowel de basis GGZ als de gespecialiseerde GGZ.

Specialismen

U kunt bij mij terecht voor de meeste klachten die binnen de basis-GGZ behandeld worden, zoals

depressie, angstklachten, trauma, negatief zelfbeeld, rouw, moeite met omgaan met ingrijpende veranderingen in gezondheid en toekomstperspectief, en met persoonlijkheidsproblematiek (met de kanttekening dat langdurige behandeling van dit laatste niet binnen de basis GGZ kan worden gerealiseerd).

In mijn werk maak ik veel gebruik van cognitieve gedragstherapie, aangevuld met o.a. EMDR en schematherapie. Ik probeer steeds met u af te stemmen wat bij u past en ik vind een goede samenwerking tussen cliënt en psycholoog belangrijk.

Kwalificaties / Lidmaatschappen

  • Gezondheidszorgpsycholoog (BIG-register), nummer 19049885125.
  • Cognitief gedragstherapeut VGCT.
  • Aspirant lid Register Schematherapie / Vereniging Schematherapie.
  • Aspirant lid Vereniging EMDR Nederland.
  • Lid NIP; Psycholoog NIP.

Edith is aanwezig / beeldbellen op maandag en woensdag. Zij heeft in 2022 contracten met de volgende zorgverzekeraars: ASR, CZ, DSW, ENO, Menzis, ONVZ, Zilveren Kruis, en Zorg & Zekerheid, en alle daar onder vallende merken.

Kamer van Koophandel: nummer 70987009.