Joke Donk heeft meer dan 30 jaar ervaring als gz-psycholoog, zowel in de eerste als de tweede lijn. Deze ervaring betreft o.a. het behandelen van depressies, angststoornissen, posttraumatische stressstoornissen ( met EMDR),somatoforme stoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Zij heeft ervaring met adolescenten ( vanaf 18 jaar), volwassenen en ouderen. Haar kwalificaties: Gz-psycholoog, BIG- en NIP geregistreerd, EMDR-practitioner ( traumabehandeling) , MBT basistherapeut en lichaamsgericht werkend psycholoog. Voorts heeft zij het getuigschrift van de 4-jarige postdoctorale opleiding tot Integratief Lichaamsgericht Werkende Psychotherapeut van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Lidmaatschap Psyzorg Haarlemmermeer en Kennemerland 

Ik ben lid geworden van Psyzorg HK omdat ik het belangrijk vind om op regionaal niveau samen te werken met andere hulpverleners in de GGZ en met de huisartsen, specialisten en POH's. Via Psyzorg is er binnen de Haarlemmermeer en Kennemerland gestructureerd overleg met o.a. de huisartsen, POH's en de Specialistische GGZ.

Specialismen:

EMDR

EMDR staat voor eye movement desensitization reprogramming. Dit is een methode die bijdraagt aan het verwerken van traumatische ervaringen en ernstige inbreuken op het gevoel van eigenwaarde. Meer informatie op www.emdr.nl. Daar kunt u mijn naam ook vinden op de lijst met gekwalificeerde emdr-practitioners.

Hulp rond zwangerschap en bevalling

Hulpverlening en traumaverwerking met o.a. EMDR voor vrouwen met trauma’s en verlies rond zwangerschap, bevalling, geboorte en complicaties bij moeder en kind. Vrouwen kunnen last krijgen van o.a. nachtmerries, herbelevingen, een te sterke waakzaamheid, woede aanvallen en (onterechte) schuldgevoelens. Soms heeft de vrouw acuut last van deze problemen, soms ook komen ze pas naar voren als de vrouw opnieuw zwanger wordt. Dan is er angst voor herhaling van de traumatische ervaringen. Door de eerdere ervaringen alsnog te verwerken, kan zij dan een volgende zwangerschap en bevalling met vertrouwen tegemoet zien.

Integratieve Bewegins Psychotherapie

Bij deze therapievorm wordt gekeken naar de samenhang tussen lichaam en geest en wordt gewerkt met verbale, non-verbale en lichaamsgerichte technieken. Ik behaalde de kwalificatie Integratief Bewegings Psychotherapeut aan de Vrije Universiteit, faculteit bewegingswetenschappen.

Schema Therapie

Deze therapie richt zich op onderliggende valkuilen in je persoonlijkheid. Geschikt voor mensen die last hebben van hardnekkig patronen in hun gedrag, die ze niet kunnen veranderen, ook al willen ze dat nog zo graag. Die merken dat ze met hun gezonde verstand best weten wat ze moeten doen, maar merken dat hun gevoel niet mee werkt. Voor meer informatie zie: www.schematherapie.nl
.

 

Kwalificaties/Lidmaatschap:

  • Lidmaatschap NIP
  • Lidmaatschap PsyZorg
  • Lidmaatschap EMDR Nederland
  • Opgenomen in het BIG register als gz-psycholoog, registratienummer 09051454425
  • registratie EMDR European Practitioner (zie www.emdr.nl) en de SIG (Special Interest Groep) EMDR en zwangerschap
  • Lid van het landelijk Kenniscentrum Psychiatrie en Zwangerschap
  • Diploma Integratief Lichaamsgericht Werkend Psychotherapeut van de faculteit Bewegingswetenschappen van de VU
  • Kwalificatie MBT (Mentalisatie Bevorderende Therapie), basistherapeut in het register van de Nederlandse vereniging van MBT

 

Joke is aanwezig op:

  • dinsdag en vrijdag
Geschreven door S.P.E.L. Haarlemmermeer