Praktijk SPEL Haarlemmermeer gaat stoppen per 1 januari 2023

Psychologenpraktijk SPEL (Samenwerkende Psychologen in de Eerste Lijn) aan de Hoofdweg 737 sluit per 1 januari 2023 haar deuren wegens pensionering en het gebrek aan opvolgers.

Psychologenpraktijk S.P.E.L. Haarlemmermeer


De psychologen van S.P.E.L. zijn aangesloten bij diverse beroepsverenigingen. Dit betekent o.a. dat wij een beroepscode hebben en op regionaal nivo samen werken.

Sinds 16 maart 2020 bieden wij in het kader van de ontwikkelingen rond het Coronavirus ook telefonische consulten of beeldbellen via smartphone, tablet of laptop/desktop (vergelijkbaar met face-time en Skype) via een beveiligde weg.  


Psychologenpraktijk S.P.E.L. Haarlemmermeer


Psychologenpraktijk S.P.E.L. Haarlemmermeer in Hoofddorp is een praktijk van samenwerkende psychologen in de eerste lijn, d.w.z. in direct contact met de huisarts en de praktijkondersteuner van de huisarts.

Sinds 16 maart bieden wij in het kader van de ontwikkelingen rond het Coronavirus ook telefonische consulten of beeldbellen via smartphone, tablet of laptop/desktop (vergelijkbaar met face-time en Skype) via een beveiligde weg.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wachtlijst
Eigen risico

Eigen risico

Regelgeving

In 2022 geldt, net als in 2021, een eigen risico van € 385 en er is een verwijzing door de huisarts vereist om voor vergoeding in aanmerking te komen.

 

PSYCHOLOGISCHE HULP

De psychologen van S.P.E.L. Haarlemmermeer bieden behandelingen aan jong volwassenen (vanaf 18 jaar) en volwassenen.

  • De basisgeneralistische geestelijke gezondheidszorg (basisggz) is gericht op kortdurende behandeling.

 

Er zijn verschillende behandelmethodes voor kortdurende behandeling van psychologische problemen.

Wij S.P.E.L. psychologen werken als zelfstandige psychologen samen en hanteren eenzelfde visie en hebben veelal dezelfde ideeën over ons werk. Wij bieden hulp met een persoonlijke, praktische en professionele aanpak. Onze werkwijze is laagdrempelig en cliëntgericht, d.w.z. een vriendelijke en empatische houding naar de cliënt en samen werken we aan de hulpvraag. De behandelingen zijn voor een breed publiek toegankelijk wat betreft leeftijd opleiding en achtergrond. Bij sommige psychologen is het mogelijk de behandeling in de Engelse taal te doen.

Met huisartsen en andere verwijzers /zorgverleners werken wij goed samen. De psychologen werken vooral met EMDR bij de behandeling van trauma’s, Bij specifieke angsten en negatief zelfbeeld kan vaak een combinatie van cognitieve gedragstherapie en EMDR tot een goed resultaat leiden. Bij psychologische klachten wordt gebruik gemaakt van o.a. cognitieve gedragstherapie , cliëntgerichte en inzicht gevende therapie, lichaamsgerichte therapieën ( o.a. ademhalingstechnieken), mindfulness al naar gelang de mogelijkheden van de therapeut en de cliënt.

 

 

Nieuwsberichten

S.P.E.L. Haarlemmermeer


11 okt 2022

Praktijk SPEL Haarlemmermeer gaat stoppen per 1 januari 2023

Psychologenpraktijk SPEL (Samenwerkende Psychologen in de Eerste Lijn) aan de Hoofdweg 737 sluit per 1 januari 2023 haar deuren wegens pensionering en het gebrek aan opvolgers.

Read more

14 sept 2022

Afscheid Edith Stutterheim

Na 4,5 half jaar samenwerking heeft onze collega Edtih Stutterheim afscheid van onze praktijk genomen.We zullen haar inzet, collegialiteit en deskundigheid missen!

We wensen haar nog vele mooie, fijne pensioenjaren toe!

 

Read more

22 mei 2019

Praktijkruimte te huur in Hoofddorp

Wij zoeken een collega gz-psycholoog, een klinisch psycholoog of psychotherapeut  om ons team.van SPEL te versterken. Je werkt zelfstandig met eigen contracten maar vindt daarnaast ondersteuning van het team zoals bij intervisie en andere vormen van overleg. Wij bieden een fijne, professionele werkomgeving. Bij interesse graag contact opnemen via info@spel-haarlemmermeer.nl of 023-5632678.

Read more

12 okt 2018

Afscheid collega Marjanne Vermeer

Na vele  jaren in onze praktijk gewerkt te hebben, heeft onze collega Marjanne Vermeer afscheid van ons genomen. Zij gaat van haar welverdiende pensioen genieten. Wij bedanken haar voor haar collegialiteit en grote inzet voor de praktijk.

Read more